وب سایت جامع حقوقی،سیاسی،اجتماعی حمید معینی

نشر جدید ترین مقالات و اخبار حقوقی

وب سایت جامع حقوقی،سیاسی،اجتماعی حمید معینی

نشر جدید ترین مقالات و اخبار حقوقی

وب سایت جامع حقوقی،سیاسی،اجتماعی حمید معینی

حمید معینی کارشناس ارشد حقوق خصوصی
ازتمامی بازدیدکنندگان التماس دعاداریم
" انسان اندیشمند در برابر این پرسش که از کجا آمده و به کجا میرود و قانون حرکت او چیست، درمانده. در جستجوی وطن مالوف به هر تلاش دست میزند و کمتر به معلوم میرسد. جهان مادی را مسخر کرده است و بر بام آسمان نشسته، ولی راز آفرینش را دور از دسترس خود میبیند و هر زمان که پا از دایره محسوس بیرون مینهد، عقل را ناتوان و پای استدلال را چوبین مییابد. فلسفه تاریخ نیز با همه گیرایی راه به جایی نبرد، و جز مشتی فرض و ظن و قرینه ارمغانی نیاورد. خردگرایان گره ای نگشودند و آخرین دیالکتیک این شد که هستی همچنان که از مطلق آغاز شده به مطلق نیز میرسد، و در دایره ای سر به مهر در حرکت است.
نومیدی از علم، انسان را به عرفان کشاند، به این سودا که در آینه صافی دل حقیقت را ببیند"
دکتر کاتوزیان

طبقه بندی موضوعی

تحلیل رادیکالیزم مذهبی

چهارشنبه, ۱۱ شهریور ۱۳۹۴، ۰۱:۴۷ ب.ظ

واژه رادیکالیزم در توصیف اندیشه یا عمل سیاسی نامناسب می باشد. رادیکالیزم مذهبی طرفداری از تندروی، خشونت، تعصب کور و جاهلانه و متن­گرایی مذهبی همراه با جمود و عقلانیت ستیزی است . چنین واژه ای همراه با بار معنایی کاملاً منفی از سوی دستگاههای تبلیغاتی استکبار جهانی در جهت تخریب وجهه جریان های اصیل اسلامی مورد استفاده قرار می گیرد . توضیح اینکه :
ظهور و گسترش‌ جریان‌ احیای‌ فکر دینی‌ در جهان‌ اسلام‌ در دو سده‌ اخیر در برابر تهاجم‌ فکری‌ و فرهنگی‌ غرب‌ مدرن، یکی‌ از پدیده‌های‌ حایز اهمیت‌ در جهان‌ اسلام‌ است. چنین‌ جریانی‌ که‌ پس‌ از مدتی‌ رکود در جهان‌ اسلام‌ فرآیند رستاخیز اسلامی‌ را رقم‌ زده‌ است، با ظهور انقلاب‌ اسلامی‌ در ایران‌ توان‌ مضاعفی‌ یافت. دنیای‌ مدرن‌ غرب‌ نیز که‌ تحمل‌ جریانی‌ برتر را در مقابل‌ خود نداشت، از دو سده‌ پیش‌ با ذهنیتی‌ مملو از غرور و تفاخر به‌ دست‌ آوردهای‌ فنی‌ خود به‌ دیگر فرهنگ‌ها و تمدن‌ها نگریسته‌ است‌ و بر این‌ اساس‌ با نگاه‌ منفی‌ و عقب‌مانده، جریان‌ اسلام‌ گرایی‌ معاصر را ارزیابی‌ نموده‌ است. نتیجه‌ این‌ امر، استفاده‌ از برچسب‌ها و عناوینی‌ چون‌ رادیکالیزم مذهبی، بنیادگرایی اسلامی و دینی، تروریزم بین المللی و تعابیری این چنین بود که‌ با دیده‌ تحقیرآمیز و عقب‌مانده‌ و تاریک‌ اندیش، اسلام‌گرایان‌ را توصیف‌ می‌کند. و تصویری متعصب، خشن، تروریست، جزم اندیش، تمدن­سوز، آزادی­ستیز و ضددموکراسی از حرکت اصیل اسلامی ارائه می دهد . تا راحت تر بتوانند جنبش مقاومت اسلامی و ملت ما را سرکوب، اعدام، شکنجه و تخریب کنند. اکنون بعد از دو دهه و نیم نتوانستند این موج را متوقف کنند، موج کوچکی که از حلقه­هایی محدود در ایران آغاز شد و امروز در کجای دنیاست که ایجاد موج های جدید نکرده باشد.
در نظر آنها دین نباید ادعای اجتماعی داشته باشد و همیشه قابل تاویل و تعریف باشد. جایگزین کردن تجربه معنوی و شخصی دینی به جای کل دین، طرح اسلام معنوی و شخصی در برابر اسلام سیاسی و بعبارتی تفکیک معنویت از سیاست در همین راستا صورت می­گیرد. لذا دو جریان را در جهان اسلام تشویق و حمایت می کنند. یکی جریانی که تحجر، تعصب، خشونت و جهل از درون آن بیرون آید مانند وهابیت ، القاعده و ... که بتوان آن را به دین نسبت داد. این اسلام را به عنوان اسلام دوره­ی ‌انتقالی و برای آماده سازی افکار عمومی مطرح می­کنند تا بدین وسیله با اصل نهضت اسلامی برخورد کنند . جریان دومی که از حمایت آنها برخوردار است ، ایجاد بدیل و آلترنایتوی برای اسلام اصیل است که با تأویل و تحریف منابع اصیل اسلامی قرائتی سکولار از آن ارائه می دهد .
جهت آگاهی بیشتر ر.ک :
اسلام سیاسی و اسلام گرایی معاصر ، دکتر غلامرضا بهروزلک ، پگاه حوزه ، ش 209 .


  • hamid moeini

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی