وب سایت جامع حقوقی،سیاسی،اجتماعی حمید معینی

نشر جدید ترین مقالات و اخبار حقوقی

وب سایت جامع حقوقی،سیاسی،اجتماعی حمید معینی

نشر جدید ترین مقالات و اخبار حقوقی

وب سایت جامع حقوقی،سیاسی،اجتماعی حمید معینی

حمید معینی کارشناس ارشد حقوق خصوصی
ازتمامی بازدیدکنندگان التماس دعاداریم
" انسان اندیشمند در برابر این پرسش که از کجا آمده و به کجا میرود و قانون حرکت او چیست، درمانده. در جستجوی وطن مالوف به هر تلاش دست میزند و کمتر به معلوم میرسد. جهان مادی را مسخر کرده است و بر بام آسمان نشسته، ولی راز آفرینش را دور از دسترس خود میبیند و هر زمان که پا از دایره محسوس بیرون مینهد، عقل را ناتوان و پای استدلال را چوبین مییابد. فلسفه تاریخ نیز با همه گیرایی راه به جایی نبرد، و جز مشتی فرض و ظن و قرینه ارمغانی نیاورد. خردگرایان گره ای نگشودند و آخرین دیالکتیک این شد که هستی همچنان که از مطلق آغاز شده به مطلق نیز میرسد، و در دایره ای سر به مهر در حرکت است.
نومیدی از علم، انسان را به عرفان کشاند، به این سودا که در آینه صافی دل حقیقت را ببیند"
دکتر کاتوزیان

طبقه بندی موضوعی

سوال حقوقی درمورد قولنامه

دوشنبه, ۲ آذر ۱۳۹۴، ۰۲:۳۴ ب.ظ

سوال حقوقی : چند ماه پیش طی یک قولنامه، ملکی را از شخصی خریدم و روز مشخصی را تعیین کردیم که به محضر برویم تا سندرسمی به نام من تنظیم شود. حالا که کار از کار گذشته و قولنامه هم تنظیم و امضا شده،دوستان میگویند: "اشتباه کردی،باید مبایعه نامه تنظیم میکردی، با قولنامه طرف میتواند زیر قولش بزند" آیا این موضوع صحت دارد؟

پاسخ حقوقی : دو نفر که با اراده خودشان و با توافق کامل قراردادی تنظیم میکنند،باید مطمئن باشند که این قرارداد اگر برخلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه نباشد، براساس ماده 10 قانون مدنی، به عنوان یک قراردادخصوصی قابل احترام و لازم الاجرا است اما اینکه عنوان این قرارداد،قولنامه باشد یا مبایعه نامه و یا بیع نامه، فی نفسه مهم و موثر در مقام نیست چرا که مهمترین بخش این گونه قراردادها، مفاد آن است. شیوه تنظیم، مدت و مبلغ قرارداد، نحوه پرداخت، موارد فسخ و ساقط کردن حق فسخ و مسالی از این دست اگر در مفاد این قرارداد به شکل دقیق و محکم آمده باشد، در آن صورت چه عنوان این قرارداد، قولنامه باشد و چه مبایعه نامه  ویا هر عنوان مشابه دیگر،در قدرت اجرایی قرارداد و یا محکمه پسند بودن یا نبودن آن  تاثیری ندارد. "زیر قول زدن" که دوستانتان تصور میکنند فقط معطوف به قولنامه است  بیشتر به یک اشتباه مصطلح میماند ، چرا که این اتفاق _متاسفانه به دلیل عادت بسیاری از طرفین قرارداد_ممکن است درمبایعه نامه  ویا هر عقد یا معامله دیگری هم بیفتد  و هیچ ارتباطی به "قول" در "قولنامه" ندارد. مهم آن است که اگر چنین اتفاقی افتاد ، مفاد قرارداد به گونه ای باشد که برای چنین مواقعی ، خسارتی را پیش بینی کرده باشد. البته بد نیست بدانیم که در بیع قطعی ، شرط فسخ و خسارت ناشی از فسخ محلی ندارد چنانچه چنین شرطی وجود داشته باشد عنوان قولنامه بیشتر متبادر به ذهن میشود.
  • hamid moeini

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی